Konu
:
Turşulu Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Turşulu Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşulu Tavuk
Malzemeler:
- 2 kilo lahana tursusu
- 3 çorba kaşığı margarin
- 2 adet soğan
- 2 tatlı kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı pirinç
- 4 adet tavuk budu
- 4 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Lahana turşusunu 1 saat su dolu kapta bekletin
Bir tencerede biraz suyla tavuk butlarını haşlayın
Margarini başka bir tencerede eritip, ince kıyılmış soğanı yağda pembeleşene kadar kavurun
Lahanayı sudan çıkarip ince ince doğrayın ve tencereye ekleyip iyice kavurun
Salçayı ve sıcak suyu ilave edin
Lahanalar yumuşamaya başladığında pirinci ilave edin
Pirinçler de yumuşayınca ocağın altıını kapatın
Fırına dayanıklı bir cam kaba lahanalı piriçli karışımı koyun
Üzerine haşlanmış tavuk butlarını koyun
Tereyağın küçük bir tavada eritin
ve tavukların üzerinde gezdirin
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede tavuklar pembeleşene dek pişirin ve sonra servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul