Konu
:
Polo Tavuk But
Yalnız Mesajı Göster
Polo Tavuk But
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Polo Tavuk But
Malzemeler:
- 4 adet tavuk budu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet tavuk suyu bulyon
- nişasta
- 4 adet patates
- 2 çay bardağı süt
- tuz
Hazırlanışı:
Tavuk butlarının üzerindeki deriyi çkarın
Butları boyuna bir bıçak yardımıyla kesin
Kemikleri çıkarın
Tek parça halindeki butları kızdırılmış tereyağında kızartın
Ardından kırdığınız tavuk kemiklerini tereyağında soteleyin
Tencereye aktarın
Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek kadar su koyun
Tuzunu ayarlayin
Su yarıya azalana dek kaynatın
Suyu süzgeçten geçirin
Tavuk suyu bulyonu ekleyin
Eriyene dek karıştırın
Yeterince nişasta ekleyin
Kısık ateşte koyulaşıncaya dek pişirin
Patatesleri haşlayın
Püre kıvamına gelene dek ezin
Bir tencereye aktarın
Sütü, 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin
İyice karıştırın
Tuz ile tatlandırın
Servis tabağına tavuk budu ve püreyi yerleştirin
Etin üzerine tavuk suyu sostan gezdirin
Sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul