Konu
:
Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk
Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk - Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk Tarifi
Malzemeler :
1 bütün tavuk
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çorba k
mayonez
1 tutam taze kekik
tuz
tane karabiber
Pilavı için:
2 su b
bulgur
1 su b
tel şehriye
1 soğan
2 biber
1 domates
1 çorba k
domates salçası
1 su b
tavuk suyu
1 çorba k
tereyağı
sıvıyağ
tuz
su
Hazırlanışı :
Bütün tavuğu yıkayıp süzdürdükten sonra içine 4'e bölünmüş soğanı, sarımsağı, kekiği ve tane karabiberi doldurduktan sonra tavuğun yüzeyini tamamen mayonez ile kaplayın
Butları ve kanatları çöp şiş ile karşılıklı olarak tutturduktan sonra 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin
Pilavı için tereyağını eritin
Daha sonra üzerine şehriyeyi alıp iyice kavurun
Kavrulunca üzerine bulguru ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin
Bİr süre sonra biber, salça ve domatesi de ekleyip tavuk suyunu ve sıcak suyu verin
Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın
Pişen tavuğu hazırladığnız pilav ile beraber servis edin
Dilerseniz yüksek ateşte sotelenmiş domates ve taze kekik ile beraber servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul