Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk



Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk - Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk Tarifi



Malzemeler :

1 bütün tavuk

1 soğan

3 diş sarımsak

1 çorba kmayonez

1 tutam taze kekik

tuz

tane karabiber

Pilavı için:


2 su bbulgur

1 su btel şehriye

1 soğan

2 biber

1 domates

1 çorba kdomates salçası

1 su btavuk suyu

1 çorba ktereyağı

sıvıyağ

tuz

su

Hazırlanışı :

Bütün tavuğu yıkayıp süzdürdükten sonra içine 4'e bölünmüş soğanı, sarımsağı, kekiği ve tane karabiberi doldurduktan sonra tavuğun yüzeyini tamamen mayonez ile kaplayın Butları ve kanatları çöp şiş ile karşılıklı olarak tutturduktan sonra 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin


Pilavı için tereyağını eritin Daha sonra üzerine şehriyeyi alıp iyice kavurun Kavrulunca üzerine bulguru ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin Bİr süre sonra biber, salça ve domatesi de ekleyip tavuk suyunu ve sıcak suyu verin

Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın


Pişen tavuğu hazırladığnız pilav ile beraber servis edin Dilerseniz yüksek ateşte sotelenmiş domates ve taze kekik ile beraber servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla