Yalnız Mesajı Göster

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç



Yulaflı Tavuk - Safranlı Tavuk - Sote Tavuk - Sebzeli piliç - Piliç Sotesi
Malzemeler:


1 adet tavuk göğsü

Yarım adet kuru soğan

Yarım adet kırmızı dolmalık biber

Yarım adet yeşil dolmalık biber

Yarım adet kabak

1 adet küçük boy pırasa

2 yemek kaşığı soya sosu

3-4 tane kişniş

1 su bardağı yulaf

1 tatlı kaşığı zerdeçal

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 litre su

1 çay bardağı süt

Yeterli miktarda tuz pul biber karabiber zencefil


Hazırlanışı:


Soğan, kabak ve renkli biberleri küp şeklinde doğrayın Tavukları kuşbaşı doğrayın Tavayı önceden kızdırın, kızdırdıktan sonra yarım litre su, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 su bardağı yulaf, zerdeçal ve kişniş ekleyin Bu malzemeleri kaynatın ve püre haline getirin


Başka bir tavaya doğradığınız soğanları, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüs etini, renkli biberleri ilave edip biraz karıştırdıktan sonra, kabak, pırasa, soya sosu, tuz, pul biber, karabiber ve zencefil ekleyip, güzelce pişirin Son olarak önceden yaptığınız yulaf püresinin üstüne sebzeli piliçleri koyup, servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla