Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli Hindi Dilimi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Hindi Dilimi



MALZEMELER


4 adet hindi göğüs eti

2 bardak bezelye

2 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı un

Karabiber

Tuz



HAZIRLANIŞI


Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün Hindiye karabiber ve tuz sürün Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin Göğüs kısmından ince dilimler kesin


Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz


not: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla