Yalnız Mesajı Göster

Makarnalı Soğuk Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarnalı Soğuk Tavuk



MALZEMELER


1 adet tavuk

1 paket makarna

2 su bardağı süzme yoğurt

1 su bardağı mayonez

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

1 su bardağı bezelye

1 su bardağı mısır

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI


Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün Makarnaların yumuşaması için 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup bekletin

Tavuğu 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp kemiklerini çıkarın

Makarnanın içine tavuk, haşlanmış bezelye, mısır, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve tuzu koyup karıştırın


Mikserde yoğurt ve mayonezi çırpıp karabiber ekleyin Karışımın yarısını ayırın

Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın Büyük bir servis tabağına koyup balık şekli verin Ayırdığınız mayonezle balığın üstünü sıvayın Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın






alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla