Konu
:
Makarnalı Soğuk Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Makarnalı Soğuk Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarnalı Soğuk Tavuk
MALZEMELER
1 adet tavuk
1 paket makarna
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün
Makarnaların yumuşaması için 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyup bekletin
Tavuğu 3 su bardağı suda 20 dakika haşlayıp kemiklerini çıkarın
Makarnanın içine tavuk, haşlanmış bezelye, mısır, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve tuzu koyup karıştırın
Mikserde yoğurt ve mayonezi çırpıp karabiber ekleyin
Karışımın yarısını ayırın
Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın
Büyük bir servis tabağına koyup balık şekli verin
Ayırdığınız mayonezle balığın üstünü sıvayın
Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul