Konu
:
İzgara Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
İzgara Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzgara Tavuk
Izgara Tavuk Nasıl Yapılır - Izagara Tavuk Tarifi - Izgara Tavuk Hakkında
Malzemeler
2 kişilik
400 gram kemikli tavuk
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Bir tutam Hint safranı
500 ml posasız hindistancevizi sütü
100 ml posalı hindistancevizi sütü
3 dal ince kıyılmış oğulotu
Sos için:
4 adet kırmızı biber
2 diş sarmısak
4 dal iri kıyılmış taze soğan
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 adet ufak kök zerdeçal
Kimyon, karabiber
Yapılışı
Sos için kırmızı biber, sarmısak, taze soğan, kişniş tohumu, zerdeçal, kimyon ve karabiberi blenderden geçirin
Sıvıyağı bir tavaya alın ve kızdırın
İçine çubuk tarçın, karanfil, Hint safranı ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika kavurun
Tavuk etini ekleyin ve yarı yarıya pişinceye kadar kavurmaya devam edin
Posasız hindistancevizi sütünü katın ve kısık ateşte 1-2 dakika kavurun
Daha sonra posalı hindistancevizi ile oğulotunu koyun ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin
Tavuğu tavadan alın ve soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra tavuk etini fırın tepsisine koyun ve üzerine tavada kalan malzemeyi gezdirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Kırmızı biberli sosla servis yapın
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul