Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Biberli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Biberli Tavuk



Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi - Kırmızı Biberli Tavuk Yapılışı - Kırmızı Biberli Tavuk Nasıl Yapılır - Kırmızı Biberli Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER

4 parça tavuk, derili

15 gr margarin veya tereyagi

500 gr sogan, ince dogranmis

1 dis sarimsak, ezilmis

1 yemek kasigi tatli toz kirmizi biber

Tuz ve karabiber

150 ml tavuk suyu, kaynar halde

150 ml krema


YAPILIŞI

Firini 180 C'ye isitin Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin (Kap atese dayanikli ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmali) Sogan ve sarimsagi ekleyip güvecin kapagini kapatin Yaklasik 45 dak, sogan ve sarimsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pisirin Hafifçe atesi yükseltin Tavuk parçalarini, kirmizi biberi tuz ve karabiberi ekleyin Güvecin kapagini kapatip yemegi firinda 45 dak pisirin Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukla sicak olarak tavuk suyundan ekleyin Kremayi bir kapta isitin, ama kaynatmayin Tavugun üstüne döküp taze soganla süsleyin ve servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla