Konu
:
Kırmızı Biberli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Biberli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Biberli Tavuk
Kırmızı Biberli Tavuk Tarifi - Kırmızı Biberli Tavuk Yapılışı - Kırmızı Biberli Tavuk Nasıl Yapılır - Kırmızı Biberli Tavuk Malzemeleri
MALZEMELER
4 parça tavuk, derili
15 gr margarin veya tereyagi
500 gr sogan, ince dogranmis
1 dis sarimsak, ezilmis
1 yemek kasigi tatli toz kirmizi biber
Tuz ve karabiber
150 ml tavuk suyu, kaynar halde
150 ml krema
YAPILIŞI
Firini 180 C'ye isitin
Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin
(Kap atese dayanikli ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmali
) Sogan ve sarimsagi ekleyip güvecin kapagini kapatin
Yaklasik 45 dak
, sogan ve sarimsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pisirin
Hafifçe atesi yükseltin
Tavuk parçalarini, kirmizi biberi tuz ve karabiberi ekleyin
Güvecin kapagini kapatip yemegi firinda 45 dak
pisirin
Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukla sicak olarak tavuk suyundan ekleyin
Kremayi bir kapta isitin, ama kaynatmayin
Tavugun üstüne döküp taze soganla süsleyin ve servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul