Konu: Sote Tavuk
Yalnız Mesajı Göster

Sote Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sote Tavuk



Sote Tavuk Tarifi - Sote Tavuk Yapılışı - Sote Tavuk Nasıl Yapılır - Sote Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER

275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüs

2 yemek kasigi soya sosu

1 yemek kasigi su

1/4 çay kasigi zencefil

2 çay kasigi misir unu

2 yemek kasigi ayçiçek yagi

3 taze sogan, dogranmis

1 küçük yesil biber, küp halinde kesilmis

100 gr mantar, dogranmis 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük

çiçeklere ayrilmis

4 yemek kasigi su veya tavuk suyu, kaynar halde

2 domates, dilimlenmis


YAPILIŞ TARİFİ

Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve misir ununu karistirin Tavuk

parçalarini içine batirip bu sosla iyice kaplanmalarini saglayin

Bir tavada 1 yemek kasigi yagi orta ateste iyice kizdirin Tavuklari kizgin

yagda sik sik karistirarak bir dakika sote edin Bir tabaga aktarip firinda

sicak tutun

Kalan yagi orta ateste tekrar kizdirin Taze sogani, yesil biberi mantarlari

ve karnabahari ekleyip l dakika, yine sik sik karistirarak sote edin Suyu

veya tavuk suyunu sicak olarak ekleyip 2-3 dak pisirin

Tavuklari tekrar tavaya koyun Tuz katip, domatesleri ekleyin ve l dakika

orta ateste isitip servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla