Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Ve Üzümlü Tortelini

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Ve Üzümlü Tortelini



Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Tarifi - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Yapılışı - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Nasıl Yapılır - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Malzemeleri

250 gr Tortelini

1 Tavuk

1 havuç

1 kereviz

1 sogan

1 defne yapragi

Bir miktar margarin

5 çorba kasigi sizma zeytinyagi

Tuz, Karabiber

20 gr un

100 gr yesil üzüm

100 gr rendelenmis parmesan peyniri

1 litre et suyu


YAPILIŞ TARİFİ

Tavugu parçalara ayirip üzerine tuz ve karabiber serpin Sebzeleri iri iri

kiyip margarin ve siviyagi erittiginiz bir tavada defne yapragi ile birlikte 10

dakika kadar kavurun Unu sürekli karistirarak ilave edin Etsuyunu

ekleyip kisik ateste et kemikten ayrilacak duruma gelene dek 1 saat kadar

pisirin Eti karisimin içinden alip kemiklerini ayiklayin ve küçük parçalar

halinde dograyin Kalan karisimi püre haline getirip tuz ve karabiberle

tatlandirin Et parçalarini ekleyin Üzümleri ikiye bölüp 3 dakika kadar

kalin tabanli bir tavada kavurun Parmezan peynirini kalin tavada harli

ateste 15-20 saniye kadar eritin Ardindan peyniri ters çevrilmis bir

kasenin üzerine dökün Böylece peynir kasenin seklini alacaktir 1 dakika

bu sekilde bekletin Bu islemi üç kez tekrarlayin Torteliniyi tuzlu suda

haslayip suyunu süzdükten sonra sosla harmanlayin ve peynir kaselerinin

içine yerlestirin Üzerini üzümlerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla