Konu
:
Tavuk Ve Üzümlü Tortelini
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Ve Üzümlü Tortelini
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Ve Üzümlü Tortelini
Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Tarifi - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Yapılışı - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Nasıl Yapılır - Tavuk Ve Üzümlü Tortelini Malzemeleri
250 gr
Tortelini
1 Tavuk
1 havuç
1 kereviz
1 sogan
1 defne yapragi
Bir miktar margarin
5 çorba kasigi sizma zeytinyagi
Tuz, Karabiber
20 gr
un
100 gr
yesil üzüm
100 gr
rendelenmis parmesan peyniri
1 litre et suyu
YAPILIŞ TARİFİ
Tavugu parçalara ayirip üzerine tuz ve karabiber serpin
Sebzeleri iri iri
kiyip margarin ve siviyagi erittiginiz bir tavada defne yapragi ile birlikte 10
dakika kadar kavurun
Unu sürekli karistirarak ilave edin
Etsuyunu
ekleyip kisik ateste et kemikten ayrilacak duruma gelene dek 1 saat kadar
pisirin
Eti karisimin içinden alip kemiklerini ayiklayin ve küçük parçalar
halinde dograyin
Kalan karisimi püre haline getirip tuz ve karabiberle
tatlandirin
Et parçalarini ekleyin
Üzümleri ikiye bölüp 3 dakika kadar
kalin tabanli bir tavada kavurun
Parmezan peynirini kalin tavada harli
ateste 15-20 saniye kadar eritin
Ardindan peyniri ters çevrilmis bir
kasenin üzerine dökün
Böylece peynir kasenin seklini alacaktir
1 dakika
bu sekilde bekletin
Bu islemi üç kez tekrarlayin
Torteliniyi tuzlu suda
haslayip suyunu süzdükten sonra sosla harmanlayin ve peynir kaselerinin
içine yerlestirin
Üzerini üzümlerle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul