Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Tavuk



Hindistancevizli Tavuk Tarifi - Hindistancevizli Tavuk Yapılışı - Hindistancevizli Tavuk Nasıl Yapılır - Hindistancevizli Tavuk Malzemeleri

MALZEMELER

4 Adet Tavuk Bonfile(180-200gr)

Köri

Tuz

120 gr Un

2 Adet Yumurta

120 gr Hindistan Cevizi

Kızartmak İçin Yağ

Süslemek İçin Limon Dilimleri


YAPILIŞ TARİFİ

Tavuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan

ikiye kesin

Parçaları köri ile oyun, tuzlayın İlk önce ona, sonra çırpılmış yumurtaya,

en sonrendelenmiş Hindistan cevizine hulayın

Kızartma yağını fritözde veya derin bir tencerede 170 derece ısıtın Tavuk

parçalarını bol yağda 7-8 dakika altın rengi olana kadar kızartın, delikli

kepçe ile havlu üzerine çıkartın Limon dilimleri ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla