Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır



tavuk güveç tarifi - güveçte tavuk tarifi - fırında sebzeli tavukMalzeme:


3 tavuk budu

1 adet yeşil biber

1 bardak domates suyu

150 gr pirinç (15 su bardağı)

30 gr tereyağı

1 adet soğan

1 kase su

tuz

kıyılmış maydanoz

100 gr dilimlenmiş mantar


Yapılışı:


Tavuk butlarını kızgın yağda iyice kızartın Sonra da butları ısıya dayanıklı cam bir tencereye veya fırın tepsisine yerleştirin Tavaya soğanları koyunuz 5 dakika kadar yumuşamaları için kavurun, sonrada üstüne yeşil biber, domates suyu, su, baharat ve kıyılmış maydanoz dökerek karıştırın 5 dakika kaynatın Pirinçleri sosun üstüne ilave edin Sosu tavuk butlarının üzerine dökün Mantarlar da koyarak kapağını kapatın ve orta hararetteki fırına atın Bir saat pişirin Sik sık pirinçlerin yapışmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin Pirinç ve tavuk yumuşayınca sıcak servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla