Konu
:
Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Tavuk Güveç Nasıl Yapılır
tavuk güveç tarifi - güveçte tavuk tarifi - fırında sebzeli tavukMalzeme:
3 tavuk budu
1 adet yeşil biber
1 bardak domates suyu
150 gr
pirinç (1
5 su bardağı)
30 gr tereyağı
1 adet soğan
1 kase su
tuz
kıyılmış maydanoz
100 gr
dilimlenmiş mantar
Yapılışı:
Tavuk butlarını kızgın yağda iyice kızartın
Sonra da butları ısıya dayanıklı cam bir tencereye veya fırın tepsisine yerleştirin
Tavaya soğanları koyunuz
5 dakika kadar yumuşamaları için kavurun, sonrada üstüne yeşil biber, domates suyu, su, baharat ve kıyılmış maydanoz dökerek karıştırın
5 dakika kaynatın
Pirinçleri sosun üstüne ilave edin
Sosu tavuk butlarının üzerine dökün
Mantarlar da koyarak kapağını kapatın ve orta hararetteki fırına atın
Bir saat pişirin
Sik sık pirinçlerin yapışmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin
Pirinç ve tavuk yumuşayınca sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul