Konu
:
Ayvalı Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Hindi
Ayvalı Hindi Tarifi - Ayvalı Hindi Yapılışı - Ayvalı Hindi Nasıl Yapılır - Ayvalı Hindi Malzemeleri
İçindekiler:
1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan (iri doğranmış)
1 adet domates (küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet küçük ayva
2 su bardağı su (kaynar)
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar 4 dak
soteleyin
Etleri ilave edip karıştırarak 5 dak
daha soteleyin
Domates ve şekeri katıp bir kez karıştırın
Ayvaların kabuklarını soyun
Bir tanesini bütün bırakıp, diğerini küçük kuşbaşı doğrayın
Ayvaları, su, tuz ve karabiberi etlere katıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dak
pişirin
Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul