Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Hindi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Hindi



Portakallı Hindi Tarifi - Portakallı Hindi Yapılışı - Portakallı Hindi Nasıl Yapılır - Portakallı Hindi Malzemeleri




İçindekiler:

1 paket Banvit Hindi Biftek

2 adet defne yaprağı

4 adet adaçayı yaprağı

10 dal maydanoz

1 çorba kaşığı kekik

2 dilim portakal kabuğu

400 ml su (kaynar)

1 tatlı kaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı kişniş (dövülmüş)

20 adet arpacık soğan

2 adet portakal (kabukları soyulmuş halka doğranmış)

1 çorba kaşığı bal

2 çorba kaşığı soya sosu

200 ml krema

1 tatlı kaşığı aspir


Defne yaprağı, adaçayı, maydanoz, kekik ve portakal kabuklarını küçük bir mutfak tülbenti içine koyup, tülbentin ağzını sıkıca bağlayın Hazırladığınız tülbenti kaynar suya ilave edip hafif ateşte 10 dak kaynatın ve tülbenti çıkartın

Bu suya et, karabiber, kişniş ve 1 çay kaşığı aspir ilave edin Hızlı ateşte 10 dak pişirin Soğanları ilave edip 5 dak daha pişirin

Portakal dilimlerine bal ve soya sosunu katıp pişirin ve portakalları çatalla ezip soğanlı ete katın Kremayı ilave edin, karıştırıp 5 dak daha kaynatın

Üzerine kalan aspirleri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla