Konu
:
Portakallı Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Hindi
Portakallı Hindi Tarifi - Portakallı Hindi Yapılışı - Portakallı Hindi Nasıl Yapılır - Portakallı Hindi Malzemeleri
İçindekiler:
1 paket Banvit Hindi Biftek
2 adet defne yaprağı
4 adet adaçayı yaprağı
10 dal maydanoz
1 çorba kaşığı kekik
2 dilim portakal kabuğu
400 ml su (kaynar)
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş (dövülmüş)
20 adet arpacık soğan
2 adet portakal (kabukları soyulmuş halka doğranmış)
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı soya sosu
200 ml krema
1 tatlı kaşığı aspir
Defne yaprağı, adaçayı, maydanoz, kekik ve portakal kabuklarını küçük bir mutfak tülbenti içine koyup, tülbentin ağzını sıkıca bağlayın
Hazırladığınız tülbenti kaynar suya ilave edip hafif ateşte 10 dak
kaynatın ve tülbenti çıkartın
Bu suya et, karabiber, kişniş ve 1 çay kaşığı aspir ilave edin
Hızlı ateşte 10 dak
pişirin
Soğanları ilave edip 5 dak
daha pişirin
Portakal dilimlerine bal ve soya sosunu katıp pişirin ve portakalları çatalla ezip soğanlı ete katın
Kremayı ilave edin, karıştırıp 5 dak
daha kaynatın
Üzerine kalan aspirleri serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul