Konu
:
Fırında Bütün Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Bütün Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Bütün Tavuk
Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır - Bütün Tavuk Tarifi - Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir
Malzemeler
1 adet bütün piliç
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım bardak suYeterince tuz
Bir fiske un
1 adet yanmaz poşet
Hazırlanışı
Bütün tavuğun içini temizleyin, isteğe göre derisini çıkarın ve yıkayın
Tavuğun içini ve dışını biraz tuzlaym, bir kenara koyun
Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın ve biraz su ekleyin
Buna yağ, kekik, karabiber, pul biber, tuz ve dövülmüş sarımsağı ilave edin
İyice karıştırın
Karışımı tavuğun her tarafına, içine iyice sürün
Yanmaz poşetin içini unlayın fazlalığı akıtın
Tavuğu poşetin içine yerleştirin ve ağzını bağlayın
Poşetin üst tarafında iğneyle delikler açın
Tavuğu tepsiye yerleştirip 200 derecede ayarlanmış firma koyun
Tavuk nar gibi kızarınca fırından alın
Poşeti yırtarak tavuğu çıkarın ve servis tabağına yerleştirin
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul