Yalnız Mesajı Göster

Fırında Bütün Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Bütün Tavuk



Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır - Bütün Tavuk Tarifi - Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir
Malzemeler

1 adet bütün piliç

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı yoğurt

Yarım bardak suYeterince tuz

Bir fiske un

1 adet yanmaz poşet


Hazırlanışı

Bütün tavuğun içini temizleyin, isteğe göre derisini çıkarın ve yıkayın Tavuğun içini ve dışını biraz tuzlaym, bir kenara koyun Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın ve biraz su ekleyin Buna yağ, kekik, karabiber, pul biber, tuz ve dövülmüş sarımsağı ilave edin İyice karıştırın Karışımı tavuğun her tarafına, içine iyice sürün Yanmaz poşetin içini unlayın fazlalığı akıtın Tavuğu poşetin içine yerleştirin ve ağzını bağlayın Poşetin üst tarafında iğneyle delikler açın Tavuğu tepsiye yerleştirip 200 derecede ayarlanmış firma koyun Tavuk nar gibi kızarınca fırından alın Poşeti yırtarak tavuğu çıkarın ve servis tabağına yerleştirin

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla