Konu
:
Kremalı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Tavuk
Kremalı Tavuk Tarifi - Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır - Kremalı Tavuk Malzemeleri
Kremalı Tavuk Tarifi
* 1 adet tavuk
* 2 adet soğan
* 2 adet havuç
* 5-6 kereviz yaprağı
* 12 bardak su
* Yarım bardak kaymak
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 2 defne yaprağı
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1 çorba kaşığı un
* Tuz
Kremalı tavuk tarifi
Haşlanmış tavuğu tencereden alarak kemiklerini ve derilerini ayıklayın
Tavuk etlerini bir tarafa ayırın
Tenceredeki tavuk suyundan iki bardağını süzerek alın
Bir kaşık unu az miktarda tavuk suyuyla karıştırın
Sonra karıştırarak tavuk suyunu da ilave edin
Unlu tavuk suyunu ateşe oturtarak kaynatırken bir taraftan da karıştırın
Kaymağı çatalla ezin ve limon suyunu katarak karıştırın
Defne yapraklarını, tuz ve biberi unlu et suyuna katıp karıştırın
Sonra limonlu kaymağı da ağır ağır ilave edin
Bir taraftan da devamlı karıştırın
Ateşi de hafifletin
Biraz sonra kaymaklı sos koyulaşmaya başlayacaktır
Tavuk etlerini de sosa katarak 5 dakika kadar sosu pişirdikten sonra ocaktan alın
Kremalı tavuğu çukur bir tabağa koyarak sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul