Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tavuk



Kremalı Tavuk Tarifi - Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır - Kremalı Tavuk Malzemeleri



Kremalı Tavuk Tarifi



* 1 adet tavuk

* 2 adet soğan

* 2 adet havuç

* 5-6 kereviz yaprağı

* 12 bardak su

* Yarım bardak kaymak

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 2 defne yaprağı

* 1 kahve kaşığı karabiber

* 1 çorba kaşığı un

* Tuz


Kremalı tavuk tarifi


Haşlanmış tavuğu tencereden alarak kemiklerini ve derilerini ayıklayın Tavuk etlerini bir tarafa ayırın Tenceredeki tavuk suyundan iki bardağını süzerek alın Bir kaşık unu az miktarda tavuk suyuyla karıştırın Sonra karıştırarak tavuk suyunu da ilave edin Unlu tavuk suyunu ateşe oturtarak kaynatırken bir taraftan da karıştırın Kaymağı çatalla ezin ve limon suyunu katarak karıştırın Defne yapraklarını, tuz ve biberi unlu et suyuna katıp karıştırın Sonra limonlu kaymağı da ağır ağır ilave edin Bir taraftan da devamlı karıştırın Ateşi de hafifletin Biraz sonra kaymaklı sos koyulaşmaya başlayacaktır Tavuk etlerini de sosa katarak 5 dakika kadar sosu pişirdikten sonra ocaktan alın Kremalı tavuğu çukur bir tabağa koyarak sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla