Konu
:
Tandırda Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Tandırda Hindi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tandırda Hindi
Tandırda Hindi Tarifi - Tandırda Hindi Yapılışı - Tandırda Hindi Nasıl Yapılır - Tandırda Hindi Malzemeleri
1 adet hindi but (1
5 kg kemiksiz but)
4 su bardağı sıcak su
15 adet tane karabiber
2 adet mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
Sos için:
1 kahve fincanı su
İki buçuk çorba kaşığı nişasta
2 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber, kekik
Hindi budunu bütün olarak harlı ateşte sık sık çevirerek kızartın
Ardından tencereye alarak üzerine sıcak su ve karabiberleri ilave edin
1 saat kısık ateşte pişirin
Piştiğinde suyunu süzerek sosu için kullanılmak üzere ayırın
Hindi budunu fırın torbasma veya kapaklı cam bir kaba alarak 200 derece fırında 1 saat pişirin
Mısır taneleri yumuşayıncaya dek haşlayın
Sudan alarak kağıt havlu ile kurulayın
Erittiğiniz tereyağını mısırların üzerine sürüp, hafif pembeleşene dek fırında pişirin
Sosu hazırlamak için, kenara ayırdığınız hindi budunun haşlama suyundan 2 su bardağı alarak tencereye aktarın
Ayrı bir kapta 1 kahve fincanı soğuk su ile nişastayı iyice karıştırıp tenceredeki suya ilave edin
Kesmeşeker, tuz, karabiber ve kekiği de ekledikten sonra hafif ateşte sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin
Dilimlediğiniz hindi budunu servis tabağına alarak, üzerine sosu gezdirin
Yanında mısır ve isteğe göre baharatlı kabuklu patates ile servis yapın
Not: Haşladığınız hindi budunu fırında pişirirken üzerinin kurumaması için fırın torbasına veya kapaklı fırın kabına almanız önemlidir!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul