Yalnız Mesajı Göster

Biberli Tavuk Kanat

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Tavuk Kanat





Malzemeler:


8 Adet tavuk kanat


7-8 Adet çarliston biber


2 adet orta boy patates


Yarım çay bardağı zeytinyağı


1 çay bardağı su


Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber, kekik




Hazırlanışı:


Tavuk kanatlarını temizleyip bol suda yıkayın


Fazla suyunun süzülmesi için bekletin


Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğrayın


Orta boy bir tavaya bir miktar sıvıyağ alıp kızdırın


Tavada önce patatesleri sonra tavukları arkalı önlü kızartın


Kızaran patates ve tavukları fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın


Orta boy yayvan bir tencereye patatesleri dizin


Üzerine tavuk kanatlarını yerleştirin


Biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve tavuğun üzerine dizin


Derin bir kâsede su, zeytinyağı tuz ve baharatları karıştırın


Karışımı tencereye ilave edin


Kapağını kapatıp orta dereceli ateşte 30 dakika pişirin


Pilavla servis yapabilirsiniz


Afiyet olsun




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla