06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Soslu Tavuk Ve Patates Rostisi
Malzeme :
- Tavuk İçin:
- 4 adet tavuk kalça
- 6 yemek kaşığı sıvı Sana
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 10 adet siyah zeytin
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biberiye tuz ve karabiber
- Patates Rostisi:
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı sıvı Sana
Hazırlanışı
Tavuk etlerini ortadan kesip, ince ince dilimleyiniz
Kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayınız
Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız
Siyah zeytinlerinin çekirdeklerini çıkarıp, doğrayınız
Domateslerin kabuklarını soymadan sadece iç kısımlarını çıkarıp, küp küp doğrayınız
Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı kızdırıp, tavuk etlerine renk verip, sote ediniz
Biberiyeleri ekleyip, kavurunuz
Ateşten alıp, sote ettiğimiz biberiyeli tavukları fırın kabına alınız
Tavanın içine kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız
Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurunuz
Sarımsakları, şekeri ve sirkeyi ekleyip, 5 dakika kavurunuz
Siyah zeytinleri ve domatesleri ilave edip, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız
Sosu bir taşım kaynattıktan sonra biberiye ile sote ettiğiniz tavukların üzerine dökünüz
Soslu tavuğu 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 20?25 dakika pişiriniz
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyiniz
Tavada 2 yemek kaşığı Sıvı Sana kızdırıp, içine rende patatesleri koyunuz, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız
Patatesleri kaşığın sırtı ile düzeltip, bir tarafını 5 dakika kadar kızartıp, bir tabağa ters çevirerek alınız
Tavaya kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız
Patateslerin diğer tarafını da 5 dakika kızartıp servis tabağına alınız
Akdeniz soslu tavuk ile beraber sıcak olarak servis ediniz
alıntı
|
|
|