Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Soslu Tavuk Ve Patates Rostisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Soslu Tavuk Ve Patates Rostisi



Malzeme :


- Tavuk İçin:


- 4 adet tavuk kalça

- 6 yemek kaşığı sıvı Sana

- 3 adet domates

- 1 adet kuru soğan

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı sirke

- 10 adet siyah zeytin

- 5 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı biberiye tuz ve karabiber


- Patates Rostisi:


- 4 adet haşlanmış patates

- 2 yemek kaşığı sıvı Sana

Hazırlanışı


Tavuk etlerini ortadan kesip, ince ince dilimleyiniz

Kuru soğanı piyaz şeklinde doğrayınız

Sarımsakları ayıklayıp, ince ince kıyınız

Siyah zeytinlerinin çekirdeklerini çıkarıp, doğrayınız

Domateslerin kabuklarını soymadan sadece iç kısımlarını çıkarıp, küp küp doğrayınız

Yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı kızdırıp, tavuk etlerine renk verip, sote ediniz

Biberiyeleri ekleyip, kavurunuz

Ateşten alıp, sote ettiğimiz biberiyeli tavukları fırın kabına alınız

Tavanın içine kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız

Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurunuz

Sarımsakları, şekeri ve sirkeyi ekleyip, 5 dakika kavurunuz

Siyah zeytinleri ve domatesleri ilave edip, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız

Sosu bir taşım kaynattıktan sonra biberiye ile sote ettiğiniz tavukların üzerine dökünüz

Soslu tavuğu 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 20?25 dakika pişiriniz

Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyiniz

Tavada 2 yemek kaşığı Sıvı Sana kızdırıp, içine rende patatesleri koyunuz, tuz ve karabiber ile baharatlandırınız

Patatesleri kaşığın sırtı ile düzeltip, bir tarafını 5 dakika kadar kızartıp, bir tabağa ters çevirerek alınız

Tavaya kalan 2 yemek kaşığı Sıvı Sana'yı koyup, kızdırınız

Patateslerin diğer tarafını da 5 dakika kızartıp servis tabağına alınız

Akdeniz soslu tavuk ile beraber sıcak olarak servis ediniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla