Yalnız Mesajı Göster

Amerikan Usülü Püreli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Usülü Püreli Tavuk



tavuk nasıl pişirilir - püreli tavuk - hardallı tavuk - tavuk budu tarifi


Malzemeler


4 adet tavuk budu

5 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı dolusu un

1 tatlı kaşığı hardal

1/2 tatlı kaşığı karabiber

1/2 tatlı kaşığı tuz

Püre için;


6 adet orta boy patates

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz


Tarifi:


Zeytinyağını orta boy bir çelik tencerede kızdırın Tavuk butlarını tencereye aktarıp 7-8 dakika, önlü arkalı hafifçe kızarıncaya kadar kızarttıktan sonra alın Aynı tencereye ince halkalar halinde doğranmış soğanları koyup orta ısılı ateşte, sararıncaya kadar, karıştırarak 4-5 dakika kavurun


Üzerine unu da ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin 1 su bardağı sıcak su, hardal, karabiber ve tuzu da ilave edin Kaynamaya başlayınca, kızarmış butları aktarıp 15-20 dakika daha pişirin Diğer taraftan, patatesleri soyup dörde bölün Üzerlerini kapatacak kadar suyla haşlayın Süzüp tereyağı ve tuzu ekleyerek çatalla ezin


Maydanozu da ilave ederek kanştırın Patates püresini büyük boy bir servis tabağına yayıp üzerine soslu tavuğu yerleştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla