Konu
:
Amerikan Usülü Püreli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Amerikan Usülü Püreli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amerikan Usülü Püreli Tavuk
tavuk nasıl pişirilir - püreli tavuk - hardallı tavuk - tavuk budu tarifi
Malzemeler
4 adet tavuk budu
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu un
1 tatlı kaşığı hardal
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı tuz
Püre için;
6 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tarifi:
Zeytinyağını orta boy bir çelik tencerede kızdırın
Tavuk butlarını tencereye aktarıp 7-8 dakika, önlü arkalı hafifçe kızarıncaya kadar kızarttıktan sonra alın
Aynı tencereye ince halkalar halinde doğranmış soğanları koyup orta ısılı ateşte, sararıncaya kadar, karıştırarak 4-5 dakika kavurun
Üzerine unu da ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin
1 su bardağı sıcak su, hardal, karabiber ve tuzu da ilave edin
Kaynamaya başlayınca, kızarmış butları aktarıp 15-20 dakika daha pişirin
Diğer taraftan, patatesleri soyup dörde bölün
Üzerlerini kapatacak kadar suyla haşlayın
Süzüp tereyağı ve tuzu ekleyerek çatalla ezin
Maydanozu da ilave ederek kanştırın
Patates püresini büyük boy bir servis tabağına yayıp üzerine soslu tavuğu yerleştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul