06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Angevin Usulü Tavuk Frikase
Malzemeler:
2 tavuk (her biri hemen hemen 1,5 kg )
100 gr tereyağı
8 eşalot
15 yeni soğanın başı veya 15 arpacık soğanı
400 gr mantar
2 tavuksu tablet
2 su bardağı su
2,5 dl krem
1 tutam kekik
2 dal taze tarhun veya 1 tatlı kaşığı toz tarhun
1 taze soğan
2 tatlı kaşığı beyaz biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Tarifi:
Tavukları dörder parçaya bölün, üzerlerine tuz ve beyaz biber serpin Eşalotlarıtemizleyip ince ince kıyın Küçük bir tencerede suyu kaynatıp içine elinizle ufalayarak tavuksu tabletlerini atın, biraz kaynatıp ateşten alın
Tereyağının üçte ikisini bir tencerede sıvıyağla kızdırın
İçine tavuk parçalarını atıp çevirerek bir parça sarartın Üzerlerine eşalotları ekleyin, birlikte çevirin Tavuk etlerini fazla kızartmayın, yalnızca biraz sararmalı Bu yüzden yağ yanmasın diye zaman zaman bir kaşık et suyunu etlerin üzerine gezdirin Bu şekilde 20 dakika kadar pişirin
Başka bir tavada, hafif ateşte küçük soğanları kalan tereyağında çevirerek hafif sararıncaya kadar kavurun Soğanları çok pişirmeyin ki ezilmesinler
Mantarların saplarını temizleyip yıkayın ve dörde bölün
20 dakika sonra tavuk etlerinin üzerine beyaz şarabı, tarhunu, kekiği ve mantarları ilave edin Tuzunu ve beyaz biberini kontrol ederek gerekliyse biraz daha ekleyin ve pişmeye bırakın
Etler pişince, servis yapmadan 1-2 dakika önce, tavuk parçalarını tencereden çıkarıp, derin bir servis tabağına alın, kalan sosa, daha önce sararttığınız soğanları ve kremi ilave edin Hafif ateşte 1-2 dakika kaynatarak sosu koyulaştırm ve tabağa aldığınız etlerin üzerine dökün Yeşil soğanın saplarını ince ince kıyarak yemeğinizin sıcak sıcak servis yapın
Yemeğinizi Mısırlı Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz
alıntı
|
|
|
|