Konu
:
Zeytinli Hindi Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Hindi Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Hindi Sarma
Malzemeler:
6 dilim hindi göğüs fileto
250 gram çekirdekleri çıkmış siyah zeytin
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım kilo Bürüksel lahanası
1 kahve fincanı su
4-5 yemek kaşığı konserve mısır
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz karabiber kekik
Hazırlanışı:
İnce dilimlenmiş dövülmüş hindi filetolarını tuzlayıp karabiberle tatlandırın
Közlenmiş biberleri ince kıyın
Bir kasede biberleri zeytinleri kekikle karıştırın
Bir tabağın içine hindi filetoyu yayın
Zeytinli harcı 6 parçaya bölüp, her bir parçanın içine uzunlamasına yayın
Rulo şeklinde sarıp fırın kabına yerleştirin
Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürüp kıyılmış maydanoz serpin
Fırın kabına bir kahve fincanı su ekleyip 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
Brüksel lahanalarını ayıklayıp 5 dakika haşlayın ve suyunu süzdürün
2 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırıp lahanaları söteleyin
İçine mısırları ve yeterince tuz katıp fırından çıkan etlerin yanında servise sunun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul