Yalnız Mesajı Göster

Avcı Tavuğu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avcı Tavuğu



Malzemeler


1 adet tavuk

250 gr mantar

1 çay bardağı ayçiçek Yağı

250 gr domates

2 adet soğan

Sarımsak

Kekik

Defne


Hazırlanışı


Tavuklar iri parçalar halinde iken yağda kavrulur Tabağa alınır Kalan yağda soğanlar pembeleştirilir Sarımsak ve iri iri doğranmış domatesler eklenir Kekik ve defne yaprağı konduktan sonra kızaran tavuklar da buna ilave edilir Bir su bardağı sıcak su konur ve 15 dakika pişirilir Etler tekrar tabağa çıkarılır Sosun içine mantar atılır Mantarlar pişince hazırlanan sos tavukların üzerine dökülür Sıcak servis yapılır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla