Konu
:
Prenses Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Prenses Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Prenses Tavuk
Prenses Tavuk - Prenses Tavuk Tarifi
Malzemeler :
1 bütün tavuk göğsü
1 demet ıspanak
1 adet haşlanmış havuç
6 mantar
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 su b
süt
2,5 çorba k
un
muskat
tuz, karabiber
sıvıyağ
Üzeri için:
kaşar peyniri
Hazırlanışı :
1 adet tavuk göğsünü ortadan kesin
Tavuk etini inceltin
Tavuk etlerini yüksek ısı da alt üst yarı kıvam da pişirin
1 adet soğanı ve 3 diş sarımsağı yemeklik kesin
Mantarı ince olarak kesin
Tavaya sıvıyağı alın
Tavaya soğanın,sarımsakalrı ve mantarı ilave edip soteleyin
Daha sonra üzerine ince kesilmiş ıspanağı ilave edin
Fırın kabına tavuk etlerini alın
Haşlanan havucu verev şeklinde kesin ve tavukların üzerine dizin
Üzerine mantarlı ıspanaklı harcı ilave edin
Beşamel sos için tencereye sıvıyağı alın
Sıvıyağın ile 2 çorba kaşığı unu kavurun Daha sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edin
Üzzerine muskat rendesi ilave edin ve kaynayana kadar karıştırın
Tavuk etlerinin üzerine beşamel sosu dökün
Beşamel sosun üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul