Yalnız Mesajı Göster

Prenses Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Prenses Tavuk



Prenses Tavuk - Prenses Tavuk Tarifi



Malzemeler :

1 bütün tavuk göğsü

1 demet ıspanak

1 adet haşlanmış havuç

6 mantar

3 diş sarımsak

sıvıyağ

tuz, karabiber

Beşamel sos için:


2 su b süt

2,5 çorba k un

muskat

tuz, karabiber

sıvıyağ

Üzeri için:


kaşar peyniri


Hazırlanışı :

1 adet tavuk göğsünü ortadan kesinTavuk etini inceltinTavuk etlerini yüksek ısı da alt üst yarı kıvam da pişirin1 adet soğanı ve 3 diş sarımsağı yemeklik kesinMantarı ince olarak kesinTavaya sıvıyağı alınTavaya soğanın,sarımsakalrı ve mantarı ilave edip soteleyinDaha sonra üzerine ince kesilmiş ıspanağı ilave edinFırın kabına tavuk etlerini alınHaşlanan havucu verev şeklinde kesin ve tavukların üzerine dizin


Üzerine mantarlı ıspanaklı harcı ilave edinBeşamel sos için tencereye sıvıyağı alınSıvıyağın ile 2 çorba kaşığı unu kavurun Daha sonra üzerine 2 su bardağı sütü ilave edinÜzzerine muskat rendesi ilave edin ve kaynayana kadar karıştırınTavuk etlerinin üzerine beşamel sosu dökünBeşamel sosun üzerine kaşar peynir rendesi ilave edinÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla