Konu
:
Tavuklu Mantarlı Lazanya
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantarlı Lazanya
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantarlı Lazanya
Malzemeler :
* 300 gr
tavuk eti
* 500 gr
mantar
* 1 soğan
* 4 diş sarımsak
* 2 biber
* 2 domates
* 500 gr
lazanya
* kekik
* tuz,karabiber
* sıvıyağ
Beşamel sos için:
* 3 su b
süt
* 2 çorba k
un
* sıvıyağ
* tuz,karabiber
* muskat
Üzeri için:
* kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Lazanyanın iç harcı için tavaya doğranmış soğanları alarak sotelemeye başlayın
Üzerine tavukları da ekleyerek kavurun
Bir süre kavrulduktan sonra üzerine ince doğranmış mantarları ve biberleri de ekleyin
Mantarlar suyunu çekip yağa binince doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberini ekleyin
Lazanyaları haşlamak için tencereye suyu alın
Üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyin
Lazanyaları kaynamasına yakın suyun içine
atın
İlk attığınızda yapışmamasına dikkat edin
Yarı kıvamda pişince lazanyaları tencereden soğuk suya alın
Şoklama
yaptıktan sonra süzgece alıp, süzdürün
Beşamel sosu için tencereye sıvıyağı ve unu alıp kavurun
Biraz kavrulduktan sonra üzerine sütü ekleyin
Tuzunu, karabiberini ve muskatını ekleyip karıştırarak pişirin
Kıvamı akıcı olmalı, koyu olursa süt ile kıvamını açın
Hazırlıklar tamam olunca fırın kabına lazanyalardan kabın altını kapatacak kadar dizin
Daha sonra üzerine hazırlanan
iç harçtan koyun üzerine beşamel sos gezdirin, kaşar peyniri rendesi de serptikten sonra tekrar lazanya dizin
Bütün
lazanyaları bu şekilde aralarına harç ve sos serperek kat kat dizin
Lazanya hazır olunca 180 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul