Yalnız Mesajı Göster

Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci



tavuklu güveç - tavuklu güveç tarifi - tavuk yemekleri - tavuklu yemek tarifleri


Malzemeler

Tavuk but 200 gr
Buğday 1 su bardağı
Domates 2 adet
Soğan 1 orta boy
Sarımsak 2 diş
Biber 2 adet
Tereyağı 1 kaşık
Tavuk suyu
Kekik



YAPILIŞI:

Yemeği yapmaya başlamadan önce hazırlığmızı yapalım çünkü hazırlığımızı ne kadar iyi olursa sonuçta okadar iyi olur -Bütün tavuk kemikli olarak parçalara ayrılır -1 su bardağı buğday ıslatılır -1 adet orta boy soğan iri iri doğranır -Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp dopranır -Sarımsaklar tuz ve zeytinyağı ile dövülür -Biberler küp doğranır Güveç tenceresi ocakta bir parça ısıtılır malzemeler şu sıra ile ; soğan tavuk biber 1 er dakika arayla atılır daha sonra diğer malazemeler ve tavuk suyu içine ilave edilirTavuk suyu yaklaşık 2 bardak olmalıdırBuğday suyunu çektiği zaman ne pilav gibi olmalı ne de çorba gibi sulu olmalıGüvecin kapağını hamur ile sıvadıktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 2 saat pişiriyoruz


Özgür Sef'in tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla