Yalnız Mesajı Göster

Piliçli Tantuni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Tantuni



Piliçli Tantuni Tarifi - Piliçli Tantuni Yapılışı - Piliçli Tantuni Nasıl Yapılır - Piliçli Tantuni Malzemeleri




Hazırlama süresi: 10 dakika

Miktar: 4-6 kişilik


İçindekiler:

1 paket Banvit Piliç Göğüs Kuşbaşı (her biri 4`e kesilmiş)

2 çorba kaşığı tereyağı

100 ml su (kaynar)

2 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)

2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)

1/2 adet maydanoz (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı sumak

Tuz, tane karabiber, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

4-6 adet küçük boy lavaş ekmeği


Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak 2-3 dak soteleyin Kaynar suyu gezdirip, etler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 4-5 dak pişirin


Soğanı tuzla ovup, bol suyla yıkayın Domates, maydanoz ve eti ekleyin Sumak, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi serpip, iyice karıştırın


Lavaş ekmeklerini ısıtıp, üzerlerine tereyağı sürün Ortasına etli harcı paylaştırp, kenarlardaki boş kısımları harcın üzerine toplayarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla