Konu
:
Baharatlı Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Piliç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Piliç
Baharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır - Baharatlı Piliç Malzemeleri
Baharatlı Piliç
Malzemeler
* 6 Adet Tavuk Göğsü
* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
* 1 Diş Bütün Sarımsak
* 1 Tatlı Kaşığı Zencefil
* 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
* 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
* 1 Tatlı Kaşığı Zerdeçal
* 1 Tatlı Kaşığı Kişniş
* 1 Tatlı Kaşığı Köri
* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
* 1/2 Su Bardağı Yoğurt
* 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* 2 Yemek Kaşığı Bal
* Tuz
* Karabiber
*
* Süre: 20-40 Dk
* 6-8 Kisilik
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Tavuk göğüslerini ortadan ikiye kesiniz
Üzerini bir bıçak ucu ile çiziniz
Harcı için; sarımsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karıştırınız
Tavukları harca bulayınız ve buzdolabında 1 saat dinlendiriniz
Zeytinyağını ve sarımsakları bir tavada kızdırınız
Marinatta beklettiğiniz gğüs etlerinin her iki tarafını da kızmış olan sarımsaklı zeytinyağında pişirip , sıcak olarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul