Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Piliç



Baharatlı Piliç Tarifi - Baharatlı Piliç Nasıl Yapılır - Baharatlı Piliç Malzemeleri



Baharatlı Piliç



Malzemeler


* 6 Adet Tavuk Göğsü

* 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

* 1 Diş Bütün Sarımsak

* 1 Tatlı Kaşığı Zencefil

* 2 Yemek Kaşığı Limon Suyu

* 1 Tatlı Kaşığı Kimyon

* 1 Tatlı Kaşığı Zerdeçal

* 1 Tatlı Kaşığı Kişniş

* 1 Tatlı Kaşığı Köri

* 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

* 1/2 Su Bardağı Yoğurt

* 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

* 2 Yemek Kaşığı Bal

* Tuz

* Karabiber

*

* Süre: 20-40 Dk

* 6-8 Kisilik

* Mutfak: Türk



Hazırlanışı

Tavuk göğüslerini ortadan ikiye kesiniz Üzerini bir bıçak ucu ile çiziniz Harcı için; sarımsak hariç tüm malzemeleri bir kasede karıştırınız Tavukları harca bulayınız ve buzdolabında 1 saat dinlendiriniz Zeytinyağını ve sarımsakları bir tavada kızdırınız Marinatta beklettiğiniz gğüs etlerinin her iki tarafını da kızmış olan sarımsaklı zeytinyağında pişirip , sıcak olarak servis yapabilirsiniz


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla