Konu
:
Körili - Zencefilli Tavuk Sote
Yalnız Mesajı Göster
Körili - Zencefilli Tavuk Sote
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili - Zencefilli Tavuk Sote
Malzemeler
* 2 adet tavuk göğsü
* 250 gr
kültür mantarı
* 1 küçük boy patates
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı köri
* Kekik
* Tuz
* Zeytinyağı
Yapılışı
1
Öncelikle küp küp doğranmış tavukları en az 1 saat öncesinden zeytinyağı, köri ve zencefille terbiyeleyin
Mantarları da yıkayıp bol limonlu suda haşlayın, haşlanan mantarları süzüp ince dilimler halinde doğrayın
2
Tavuk etini bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun
Suyunu salınca ateşi çoğaltın
3
Tavuklar suyunu iyice çekince piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin
Soğanlar kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ve mantarları da ekleyin
Yemeğin suyu az olursa bir miktar su ekleyin
Daha sonra da küp küp doğranmış patatesi ve tuzu ekleyin
15 - 20 dk
kadar pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul