Konu
:
Tavuk Ciğeri Sote
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Ciğeri Sote
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Ciğeri Sote
Tavuk ciğeri yemeği - Tavuk ciğeri nasıl pişirilir - Tavuk ciğeri sote yemeği tarifi
Malzemeler:-350-400 gr tavuk ciğeri ve yüreği (kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)% 4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet orta boy kuru soğan
-2-3 adet yeşil çarliston biber
-2 adet orta boy domates
-1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:Tavuk ciğerlerinin (kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz) sinir ve yağlarını temizleyin
Yıkayıp süzün ve büyük olanlarını dilimleyin
Tavla zarı formunda küp küp doğramanız yeterli olacaktır
Yürekleri ortadan ikiye yarıp içlerindeki kanlı kısımları akan suyun altında yıkayın ve süzün
Diğer taraftan, soğanı soyup yemeklik incecik doğrayın
Yeşil biberlerin saplarını kesip tohumlarını temizleyin
Uzunlamasına ikiye bölüp incecik dilimleyin
Domatesleri soyduktan sonra tavla zarı formunda doğrayın
Zeytinyağını orta boy bir tavada kızdırın
Doğranmış soğanları ekleyip orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun
Hemen biberleri katıp 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ciğerleri ilave edin
Yine tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha kavurun
Tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirip dilimlenmiş domatesleri ilave edin
Orta ısılı ateşte, arada sırada karıştırarak 7-8 dakika daha pişirdiğiniz tavuk ciğerlerini ocaktan alın
Sıcak sıcak servise sunun
Arzu ederseniz acı baharat miktarını daha da arttırabilir ya da kuru kekik serpiştirebilirsiniz
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul