Yalnız Mesajı Göster

Salçalı Tavuk Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Tavuk Biftek



salçalı biftek - tavuk bifteği nasıl pişirilir - salçalı piliç bifteği



Malzemeler


2 adet tavuk göğsü (bifteklik hazırlanmış)

2 - 3 adet soğan

2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı salça

1/2 çay bardağı süt

Tuz

Karabiber, pulbiber, kekik vb


Yapılışı


1 Büyük bir kaba soğanları piyazlık doğrayın Zeytinyağını, salçayı, sütü, tuzu ve baharatları da ekleyip harmanlayın Sosun içine tavuk bifteklerini de koyup terbiyelenmesi için en az 2 saat bekletin




22 saatin sonunda biftekleri alın, üzerine yapışan soğanları mümkün olduğunca temizleyin Teflon tavada, hiç yağ kullanmadan arkalı - önlü pişirin Köfteyi de aynı şekilde, yağsız olarak arkalı - önlü pişiriyoruz Yağda kızartılarak yapılan köfte ya 3 ya da 4 kere yemişimdir şimdiye kadar Teflon tavada yağsız olarak pişirileni hem lezzetli, hem hafif, hem de daha sağlıklı oluyor



alınt

Alıntı Yaparak Cevapla