Konu
:
Mantarlı Tavuk Ciğeri
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Tavuk Ciğeri
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Tavuk Ciğeri
Tavuk Ciğeri - Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır -
Malzeme
1 kg tavuk ciğeri (içinde genelde biraz da kalp vardır), 2 adet orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 200 gr mantar, ½ çay bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Yapılışı
Tavuk ciğerleri yıkayıp süzgece koyup suyunun süzülmesini sağlayın
Daha sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın
Varsa kalbi ikiye kesip içini akan suda yıkayın
Soğanları dörde bölüp ince olacak şekilde kesin
Sarımsakları da kıyın
Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın
Soğanları ve sarımsakları ekleyip az yumuşayana kadar pişirin
Ardından kalbi ekleyip pişirmeye devam edin
2-3 dk sonra ciğerleri ekleyip karıştırın
Orta ateşte pişmesini sağlayın
Ciğerler piştikten sonra yarım ay şeklinde doğradığınız mantarları da ekleyin
2dk kadar pişirin
Son olarak tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları da ekleyip ocaktan alın
Sıcak olarak servis edin
NOT:
Soğanlar fazla yumuşamadan varsa kalbi yoksa ciğerleri ilave edin
Eğer soğanların iyice pişmesini beklerseniz ciğerlerin içinde soğan yok olacaktır
Yanına patates püresini tavsiye edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul