06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erikli Bademli Tavuk Göğsü
Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Yapılışı - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Malzemeleri
MALZEMELER
1 büyük tabak Göğüs
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram kuruüzüm (sultani)
1 çorba kaşığı taze kekik
1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)
4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem
8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
Yarım demet kıyılmış maydanoz
3 adet adaçayı yaprağı
12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)
6 adet karanfil
Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Zeytinyağını tavada ısıtın Pilicin her iki tarafını kızartın Tavadan çıkarıp,
sıcak tutun Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm,
kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil,
tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin
Hafif ateşte 25 dakika kaynatın
Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde
kapaklı olarak kaynatın Etleri servis tabağına alın Üzerine sostan
gezdirin Kıyılmış badem serperek, servis yapın
|
|
|