Yalnız Mesajı Göster

Erikli Bademli Tavuk Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Bademli Tavuk Göğsü



Erikli Bademli Tavuk Göğsü Tarifi - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Yapılışı - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır - Erikli Bademli Tavuk Göğsü Malzemeleri

MALZEMELER

1 büyük tabak Göğüs

2 çorba kaşığı zeytinyağı

100 gram kuruüzüm (sultani)

1 çorba kaşığı taze kekik

1 çorba kaşığı badem (ezilmiş)

4 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem

8 çorba kaşığı ufalanmış ekmek

Yarım demet kıyılmış maydanoz

3 adet adaçayı yaprağı

12 adet kuru mürdüm eriği (çekirdeksiz)

6 adet karanfil

Tuz, karabiber


YAPILIŞ TARİFİ

Zeytinyağını tavada ısıtın Pilicin her iki tarafını kızartın Tavadan çıkarıp,

sıcak tutun Kıyılmış bademin dışındaki tüm malzemeleri (kuruüzüm,

kekik, adaçayı, maydanoz, ufalanmış ekmek, ezilmiş badem, erik, karanfil,

tuz, karabiber) bir tencerede karıştırın 3 su bardağı piliç suyunu ekleyin

Hafif ateşte 25 dakika kaynatın

Etleri, kaynattığınız karışıma ekleyip, 15 dakika daha harlı ateş üzerinde

kapaklı olarak kaynatın Etleri servis tabağına alın Üzerine sostan

gezdirin Kıyılmış badem serperek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla