Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Dalyan Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Dalyan Köfte



Tavuklu Dalyan Köfte-Tavuklu köfte-köfte

=Malzemeler=


(10 Kişilik)


- 2 bütün tavuk göğsü

- 1 yumurta

- Kurutulmuş ekmek

- tuzkarabiber

- İç Harcı İçin:

- 1 kase bezelye

- 2 adet havuç

- 5-6 adet taze fasulye

- 1-2 adet kırmızı biber


=hazırlanışı=


Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geçirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın üzerine yeterli miktarda kurutulmuş ekmek tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin


Fırın tepsisini yağlayın Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun Elinizi suya batırarak ortasında bir kanal açın Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış havucu yerleştirin Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirinÜzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun


Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi ters çevirin 1 adet bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün


180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek sıcak servis yapın Yaz için yağsız kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte

Alıntı Yaparak Cevapla