Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Cevizli Tavuk Kanadı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Cevizli Tavuk Kanadı



Baharatlı Cevizli Tavuk Kanadı Tarifi - Tavuk Yemeği

Malzemeler


1 paket Tavuk Kanadı (ortadan ikiye kesilmiş)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı Sek Yoğurt

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı köri

Tuz

Karabiber

Sosu için;


3 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme

2 yemek kaşığı Tat Mayonez

1 yemek kaşığı Sek Yoğurt


Tarifi


Derin bir kasede tavuk kanatlarını ve geri kalan tüm malzemeyi karıştırınız En az 1 saat buzdolabında bekletiniz Sosta beklettiğiniz tavuk kanatlarını güveç kaplarına koyup 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kızartınız Diğer taraftan da küçük bir kasede Tat Cevizli Ezme, yoğurt ve mayonezi bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp sos kasesine alınız Kızarmış tavuk kanatlarını sos ile birlikte servis ediniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla