Konu
:
Baharatlı Çıtır Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Çıtır Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Çıtır Tavuk
Baharatlı Çıtır Tavuk Tarifi - Baharatlı Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır - Çıtır Tavuk
Malzemeler:
5 Adet Tavuk Kalça (But Kısmı)
1 Tatlı Kaşığı Köri
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kase Un
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
Garnitür Olarak:
250 Gr
Brokoli
2 Orta Boy Havuç
250 Gr
Taze Fasulye
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Limon Suyu
4-5 Diş Sarımsak
Tarifi
Tavuk kalçalarının arkalı önlü iki yüzeyine de bıçakla derin kesikler yapalım
(Kızartma esnasında iç kısmı iyi pişebilsin diye) Bir kapta baharatları ve tuzu karıştıralım
Karışımı etlere arkalı ve önlü bolca serpelim
Sonra arkalı önlü una bulayarak unun fazlasını çırpalım
Bir tavada yağı kızdıralım
Etleri arkalı önlü hafif ateşte nar gibi renk alana dek kızartalım
Kızaran etleri garnitür sebzelerle servis yapalım
Garnitür için: Brokoli, havuç ve taze fasulyeyi haşlayalım
Zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları, tuzu ve limon suyunu ilave edip karıştıralım ve haşlanmış sebzelerin üzerine gezdirelim
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul