Konu
:
Muskada Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Muskada Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muskada Tavuk
yufkalı tavuk - tavuk muskası
Malzemeler:
1 adet tavuk
2 adet yufka
2 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Tarifi:
Tavuk haşlanır ve kemiklerinden ayrılarak didiklenir
Üzerine tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır
Her yufkadan 1 karış eninde 3'er şerit çıkarılır
(Toplam 6 adet) Tavuk 6 parçaya bölüştürülür
Şerit yufkaların geniş kenarına tavuk konur ve büyük bir muska olacak şekilde katlanır
Sonra muskalar yağlanmış fırın kabına yerleştirilir
Üzerine biraz sıvıyağ sürülür
190 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir
Fırından çıkınca soğuk tavuk suyu gezdirilir
Tekrar fırına verilir
10 dakika daha pişirilir
Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servise sunulur
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul