Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Terbiyeli Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Terbiyeli Piliç



Baharatlı Terbiyeli Piliç Nasıl Yapılır - Baharatlı Terbiyeli Piliç Tarifi - Baharatlı Terbiyeli Piliç Hazırlanışı


Malzeme


- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour

- 4 adet piliç kalça

- 2 adet kuru soğan

- 4 yemek kaşığı sirke

- 2 diş sarımsak

- 4 yemek kaşığı yoğurt

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- ½ çay kaşığı kimyon

- 1 tatlı kaşığı kekik

- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı


1 Kuru soğanının bir tanesini rendenin ince tarafı ile rendeleyin Rendelenmiş soğanı bir süzgecin içine koyup, bir kabın içine iyice suyunu sıkın Kalan bir adet kuru soğanı piyazlık doğrayın

2 Sarımsakları ayıklayıp, kıyın

3 Derin bir kâsenin içine soğan suyunu, limon suyunu, yoğurdu, sarımsağı, kimyonı kekiği, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırın En az 1 saat piliçleri sosun içinde bekletin

4 Sosun içine ince şeritler halinde doğradığınız piliç kalçaları ekleyip, karıştırın

5 Tavada 1 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız 1 adet kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

6 Soğanlar renk alınca içine sirkeyi ekleyip, çektirin

7 Yayvan bir tavada kalan 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine sosun fazlasını süzdüğünüz piliçleri ilave edip, kavurarak iyice kızartın

8 Kızaran soslu piliçleri servis tabağına alıp, kenarlarına Sana Crème Bonjour ile kavrulmuş soğanları koyup, sıcak olarak servis edin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla