06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Stragonof
Piliç Stragonof Tarifi - Piliç Stragonof Yapılışı - Piliç Stragonof Nasıl Yapılır - Piliç Stragonof Malzemeleri

Hazırlama süresi: 25 dakika
Miktar: 4 kişilik
İçindekiler:
4 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
250 gr mantar (ince dilimlenmiş)
300 ml krema
1 çorba kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Etleri iki streç arasında 5 mm kalınlığında oluncaya kadar döverek inceltin ve 2,5 cm uzunluğunda şeritler halinde kesin
Zeytinyağından 1 çorba kaşığı ayırın Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanların rengi değişmeden yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak soteleyin Karıştırmaya ara vermeden mantarları ekleyip, 3-4 dak soteleyin ve bir tabağa alın
Aynı tavada kalan yağı ısıtıp, etlerin 1/4`ünü katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif sararıncaya kadar 3-4 dak soteleyin Bir tabağa alıp, sıcak tutun Kalan etleri de aynı şekilde hazırlayın
Aynı tavada etleri ve mantarları harmanlayıp, tuz ve karabiber serpin Kısık ateşte, hafifçe karıştırarak kremayı ve elma sirkesini ekleyip, kaynama noktasına kadar ısıtın
Maydanoz serpin Hafifçe karıştırıp arzu ederseniz kereviz saplı ve taze soğanlı pilav ile birlikte servis yapın
|
|
|