06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Kalpli Piliç
Enginar Kalpli Piliç Tarifi - Enginar Kalpli Piliç Yapılışı - Enginar Kalpli Piliç Nasıl Yapılır - Enginar Kalpli Piliç Malzemeleri

Hazırlama süresi: 10 dakika
Miktar: 4 kişilik
İçindekiler:
1 paket Banvit Piliç İnce Göğüs
2 adet küçük boy kırmızı soğan (iri doğranmış)
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı hardal tohumu
125 ml su
60 ml beyaz şarap
1 tatlı kaşığı worcestershire sos
400 gr enginar kalbi (konserve, süzülmüş, 4`e kesilmiş)
1 çorba kaşığı biberiye
Isıtılmış yağsız tavada ve hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 1-2 dak pişirin
Soğan, sarmısak ve karabiberi ekleyin Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak daha pişirin
Etlerin üzerine mısır unu ve hardal tohumunu serpin Su, beyaz şarap ve worcestershire sosunu gezdirin Orta ateşte, tavayı yavaşça sallayarak, sos hafif koyulaşıp, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın
Enginarları ekleyip, biberiye serpin ve 2-3 dak daha ısıtın Sıcak servis yapın
|
|
|