Yalnız Mesajı Göster

Enginar Kalpli Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Kalpli Piliç



Enginar Kalpli Piliç Tarifi - Enginar Kalpli Piliç Yapılışı - Enginar Kalpli Piliç Nasıl Yapılır - Enginar Kalpli Piliç Malzemeleri




Hazırlama süresi: 10 dakika

Miktar: 4 kişilik


İçindekiler:

1 paket Banvit Piliç İnce Göğüs

2 adet küçük boy kırmızı soğan (iri doğranmış)

1 diş sarmısak (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı tane karabiber (dövülmüş)

1 çorba kaşığı mısır unu

1 çorba kaşığı hardal tohumu

125 ml su

60 ml beyaz şarap

1 tatlı kaşığı worcestershire sos

400 gr enginar kalbi (konserve, süzülmüş, 4`e kesilmiş)

1 çorba kaşığı biberiye


Isıtılmış yağsız tavada ve hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 1-2 dak pişirin


Soğan, sarmısak ve karabiberi ekleyin Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dak daha pişirin


Etlerin üzerine mısır unu ve hardal tohumunu serpin Su, beyaz şarap ve worcestershire sosunu gezdirin Orta ateşte, tavayı yavaşça sallayarak, sos hafif koyulaşıp, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın


Enginarları ekleyip, biberiye serpin ve 2-3 dak daha ısıtın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla