06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Piliç
Domates Soslu Piliç Tarifi - Domates Soslu Piliç Yapılışı - Domates Soslu Piliç Nasıl Yapılır - Domates Soslu Piliç Malzemeleri

Hazırlama süresi: 40 dakika
Miktar: 4 kişilik
İçindekiler:
1 paket Banvit Piliç Göğüs Rulo
125 ml elma suyu
250 ml su
500 gr domates (kabukları alınmış, çekirdekleri temizlenmiş, küçük küp doğranmış)
1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış)
1 çorba kaşığı fesleğen (iri doğranmış)
1 çorba kaşığı taze nane (iri doğranmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
Elma suyu ve suyun yarısını kısık ateşte, üzerini kapatmadan 15 dak kaynatın Etleri ekleyip, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak pişirin
Domates, kalan su, soğan, fesleğen, nane ve maydanozu karıştırın Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, üzerini kapatmadan 5-6 dak pişirin
Etleri tabaklara alın Üzerlerine domates sosu gezdirip, servis yapın
|
|
|