Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Karnabahar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Karnabahar



1 karnabahar


Sosu için:

1 çorba k un

2 su b süt

muskat

tuz, karabibar

sıvıyağ


Üzeri için:

1 tavuk göğsü

1 soğan

1 diş sarımsak

1 kase mantar

tuz, karabiber

zeytinyağı

kaşar p rendesi


HAZIRLANIŞI:

Karnıbaharlarımızı sıcak suda haşlayıp süzelim

fırın tepsisinin altına bıçakla küçülterek yerleştirelim

diğer tarafta sıvıyağda unu kavurup üzerine süt,muskat

tuz ve karabiber ilave derek hazırladığımız akıcı kıvamdaki

beşamel sosu gezdirelim başka bir tavada sıvıyağda soğan

ve sarımsağı soteleyelim üzerine önce tavuk etlerini minik

doğrayarak alalım o da sotelendikten sonra doğranmış

mantarları ekleyelim mantarlar da piştikten sonra beşamel

sosun üzerine boşaltalım en son kaşar peyniri rendesi

serpip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana

kadar pişirelim lokum gibi pişen karnıbaharlar parmakları

bile yedirebilecek lezzette

Alıntı Yaparak Cevapla