Yalnız Mesajı Göster

Biberli Tavuk İskender

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Tavuk İskender



tavuk iskender nasıl yapılır - tavuk iskender tarifi - iskender sosu nasıl yapılırMalzemeler:


6 adet piliç kalça

3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarin

1 adet kuru soğan

2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kekik

1 su bardağı su

Tuz ve karabiber


sosu İçin:

1 su bardağı yoğurt

½ kutu Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürme

3 diş sarımsak

½ demet maydanoz

- Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin ile kavrulmuş pide


Hazırlanışı


1 Pideyi küçük parçalar halinde doğradıktan sonra Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin ile kavurup fırın tepsisine alın

2 Tavada 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini kızdırıp içine önceden kuşbaşı doğradığınız piliç kalçaları ilave edip piliçler renk alıncaya kadar kavurun

3 Piliçler renk aldıktan sonra içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşineye kadar sote etmeye devam edin

4 Soğanlar kavrulduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip bir taşım pişirin

5 Daha sonra içine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin

6 En son olarak kekiği, tuz ve karabiberi ve az su ilave edip yemeği kısık ateşte bir taşım pişirin

7 Yemek pişerken sosu için bir kâseye yoğurdu, oda sıcaklığında beklettiğiniz Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeyi, ezilmiş sarımsakları ve kıyılmış maydanozları koyup bir çatal veya çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın

8 Fırın tepsisindeki Sana Crème Bonjour tereyağlı margarinli pidelerin üzerine soslu piliç kalçaları koyun

9 Servis etmeden hemen önce Sana Crème Bonjour biberli peynirli sandviç sürmeli sosu Tavuk iskenderin üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla