Yalnız Mesajı Göster

Üzümlü Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Tavuk



Üzümlü Tavuk

MALZEMELER

1 Adet Tavuk (temizlenmiş)

Tuz

2 Yemek Kaşığı Tarhun Otu

2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap

3 Yemek Kaşığı Sirke

1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

300 gr Üzüm (yeşil ve siyah)

Karabiber



HAZIRLANIŞI

Tavuğu 12 parçaya bölün Butları ayırıp eklem yerlerinden kesin

Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her parçayı enlemesine ikiye bölün Kaburgalarını büyük bir bıçakla dört parçaya ayırın

Tavuk parçalarını tuzlayın Kalın tabanlı bir tavada yağ koymadan her iki taraflarını kısık ateşte kızartın Bu arada daha kalın parçalar olan butları tencerenin ortasına diğerlerini kenarlarına koyun

Tarhunun yarısını kıyın Tavuk parçaları ile karıştırın

Tavuğu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin

Şarap ve siraaai karıştırıp azar azar tavuğa katın

Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra çevirin

Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin Üzümleri yıkayıp tavuğa katın karabiber ile tatlandırıp bir taşım pişirin

Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla