Yalnız Mesajı Göster

Acılı Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Tavuk



Acılı Tavuk Tarifi - Acılı Tavuk Nasıl Yapılır - Acılı Tavuk Malzemeleri

MALZEMESİ 4 kişilik

4 tavuk budu

30 gram (2 çorbakaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

250 gram küp domates

2 büyük boy çaykaşığı hardal

tozşeker

bir parça kırmızı biber

un

tuz

karabiber


YAPILIŞI:

1) Butları ateş üzerinde tütsüledikten sonra, yıkayıp kurulayın ve una bulayın Butları silkeleyerek fazla unu döktükten sonra, bir tavada zeytinyağı ve tereyağı karışımında kızartın

2) Fırın kabına butları dizin Pişirme suyuna küp domatesi, hardalı, çay kaşığının ucuyla tozşekeri, tuz, karabiber ve kırmızıbiber parçasını ekleyin

3) 5-10 dakika pişirin, sonra da hazırladığınız sosu süzgeçten geçirip butların üzerine dökün

4) Fırın kabını alüminyum folyoyla kaplayıp, önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin Yarım saat pişsin Sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla