Konu
:
Yoğurtlu Cevizli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Cevizli Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Cevizli Tavuk
Yoğurtlu Cevizli Tavuk Tarifi - Yoğurtlu Cevizli Tavuk Yapılışı - Tavuk Yemekleri
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 çay bardağı ceviz içi
1 kase kornişon turşu
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı yoğurt
Mısırözü yağı
Tuz
Yapılışı:
Bir tavada mısırözü yağı ve bir kaşık margarin eritilir
Göğüs tavuk eti kuşbaşı doğranır
Yağda sotelenir
Soğan piyaz doğranır, etin üzerine ilave edilir ve tuz eklenir
Sivri biber yemeğe eklenir, biraz karıştırılır
Domatesin kabuğu soyulur, küçük küçük doğranarak yemeğe ilave edilir, karıştırılır
Kornişon turşular da ince doğranır, eklenir
Fırın tepsisine hazırlanan yemek boşaltılır
Ayrı bir kapta yoğurt, salça, un karıştırılır
Biraz sulandırılır, ince kıyılmış ceviz eklenir
Hazırlanan bu karışım tepsideki yemeğin üzerine yayılır
Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 200 derecelik fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirilerek servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul