Yalnız Mesajı Göster

Yılbaşı Hindi Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Hindi Dolması



Yılbaşı Hindisi Tarifi - Yılbaşı Hindi Dolması Tarifi - Yılbaşı Hindi Dolması Nasıl Yapılır

Malzemeler

1 adet hindi

10 adet arpacık soğan

1 adet defne yaprağı

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet domates

4 adet sivri biber

Tuz, karabiber, kırmızı biber

İç Pilav İçin:


2 su bardağı pirinç

2 doluca yemek kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 kuru soğan

200 gram kuzu ciğeri

2 çorba kaşığı kuş üzümü

3 su bardağı et suyu

Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz

Tarifi


Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün

Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin

Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın

İçine 2 limon suyunu ilave edin

Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın

Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin

Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin

Sosun arta kalanını saklayın

Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin

Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün

Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin


NOT : Bu sosla hindi yerine tavuk da pişirebilirsiniz

Yışbaşı için hazırlayacağınız hindinin yada tavuğun daha lezzetli olması için, mutlaka tarifini verdiğimiz bu sosta bir gece bekletin ve hindinin içini kestaneli pilavla doldurun


Alıntı Yaparak Cevapla