Konu
:
Cevizli Mantarlı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Mantarlı Tavuk
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Mantarlı Tavuk
Tavuk Yemekleri - Tavuk Pişirme - Cevizli Mantarlı Tavuk Yapılışı - Cevizli Mantarlı Tavuk Tarifi
Malzemeler:
4 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
1 su bardağı (rendelenmiş) Sek Taze Kasar
6 adet Piliç Kalça
15 adet mantar
1 su bardağı tavuk suyu
1/2 su bardağı Sek Sıvı Krema
3 yemek kasığı sıvı yağ
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tarifi:
Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırıp içine kuşbaşı doğranmış piliç kalçalarını ilave ediniz ve piliçlere renk verene kadar pişiriniz
Piliçler renk aldıktan sonra içine dörde bölünmüş mantarları ekleyip kavurmaya devam ediniz
Daha sonra Tat Cevizli Ezme, tavuk suyu, kıyılmış dereotu, kekik, kuru fesleğen, kuru nane
tuz ve karabiberi ilave edip karıştırınız
Bir sure kısık ateşte kaynattıktan sonra en son olarak içine sıvı krema ilave edip pişiriniz
Cevizli mantarlı tavuğu fırın kabına alıp üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini serpiniz
185 derecede ısıttığınız fırında peynirler kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ediniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul