Konu
:
Beylerbeyi Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Beylerbeyi Piliç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beylerbeyi Piliç
Beylerbeyi Piliç Tarifi - Beylerbeyi Piliç Yapılışı - Beylerbeyi Piliç Nasıl Yapılır - Beylerbeyi Piliç Malzemeleri
Hazırlama süresi: 20 dakika
Miktar: 6 kişilik
İçindekiler:
1 küçük paket Banvit Piliç Göğüs Bonfile
2 adet orta boy soğan
1 adet limonun suyu
50 gr tereyağı
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda)
Kereviz Beğendi:
3 adet orta boy kereviz (körpe göbek yaprakları ile)
1/2 adet limon
100 ml su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
300 süt
Soğanları limon suyu ile harmanlayıp yağlanmış fırın kabına koyun
Etleri iki streç arasında inceltip, uzunlamasına üç eşit parçaya kesin
Her tarafına karabiber serpin, rulo şeklinde sarın ve soğanların üzerine yerleştirin
Etlerin üzerine 1’er parça tereyağı koyun, önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 15-20 dak
pişirin
Etleri sıcak olarak kereviz beğendinin üzerine yerleştirerek servis yapın
Not: Arzu ederseniz mevsim sebzeleri veya patates püresi ile de servis yapabilirsiniz
Kereviz Beğendi: 1 Kerevizi soyun, dilimleyip, limonlayın
Kalan limonu suya kabuğu ile atın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp kerevizleri ilave edin
Kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dak
pişirin
Sıcak iken püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin
Tereyağını ısıtıp unu katın
Orta ateşte karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun
Karıştırmaya devam ederek kereviz ve sütü ilave edip 3-4 dak
pişirin
Ateşten alınca kereviz yapraklarını ince kıyıp içine karıştırın
Etin yanında sıcak olarak veya zeytinyağı ile pişirip soğuk olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul