Konu: Aşur
Yalnız Mesajı Göster

Aşur

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşur



Aşur Tarifi - Aşur Nasıl Yapılır - Aşur Malzemeleri


Malzeme :

2 su bardağı dolusu buğday

orta boy bir tavuk

250 gram dana eti

2 çorba kaşığı sade yağ

1 çorba kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı kırmızı biber

yeteri kadar tuz


Yapılışı :

Akşamdan bir tencere su içinde bırakacağınız buğdayı, sabahleyin büyükçe bir başka tencereye aktarın ve üzerini örtecek kadar su koyun Yavaş ateşte suyunu çekinceye kadar kaynatın Başka bir tencerede de dana etiyle tavuğu beraberce kaynatın Bu etlerin suyundan alarak buğday tenceresine ilâve edin, bir süre de böyle kaynatın Bu arada pişmiş olan dana ve tavuk etini didik didik ettikten sonra buğdayın üzerine koyun Sade yağ ile kimyonu ilâve edeceğiniz etler ve buğdayı yavaş ateşte macun gibi oluncaya kadar pişirin Bu sırada tahta bir kaşıkla ezdirerek buğdayı etlere iyice yedirin Sofraya çıkarmadan önce tereyağını kırmızı biberle bir tavada eriterek «Aşur»un üzerine gezdirin İsterseniz, ufak parçalara ayıracağınız 8 - 10 cevizin kırıntılarını da biberli yağın içinde hafifçe kavurarak yemeğin üzerine dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla