Konu
:
Aşur
Yalnız Mesajı Göster
Aşur
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşur
Aşur Tarifi - Aşur Nasıl Yapılır - Aşur Malzemeleri
Malzeme :
2 su bardağı dolusu buğday
orta boy bir tavuk
250 gram dana eti
2 çorba kaşığı sade yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı biber
yeteri kadar tuz
Yapılışı :
Akşamdan bir tencere su içinde bırakacağınız buğdayı, sabahleyin büyükçe bir başka tencereye aktarın ve üzerini örtecek kadar su koyun
Yavaş ateşte suyunu çekinceye kadar kaynatın
Başka bir tencerede de dana etiyle tavuğu beraberce kaynatın
Bu etlerin suyundan alarak buğday tenceresine ilâve edin, bir süre de böyle kaynatın
Bu arada pişmiş olan dana ve tavuk etini didik didik ettikten sonra buğdayın üzerine koyun
Sade yağ ile kimyonu ilâve edeceğiniz etler ve buğdayı yavaş ateşte macun gibi oluncaya kadar pişirin
Bu sırada tahta bir kaşıkla ezdirerek buğdayı etlere iyice yedirin
Sofraya çıkarmadan önce tereyağını kırmızı biberle bir tavada eriterek «Aşur»un üzerine gezdirin
İsterseniz, ufak parçalara ayıracağınız 8 - 10 cevizin kırıntılarını da biberli yağın içinde hafifçe kavurarak yemeğin üzerine dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul